Årets lokalavis i Europa:

Sunnhordland henta gjæv pris i Wien

Mediehuset Sunnhordland tok offisielt i mot den europeiske avisprisen i Wien.

AV Henrik Mundal Andreassen
Publisert
Oppdatert:

Måndag var ein delegasjon frå Mediehuset Sunnhordland på plass i Wien for å ta imot prisen som årets lokalavis i Europa.

– Det var utruleg stas å vera i vakre Wien, og få med seg mediekonferansen i det flotte rådhuset, seier Sunnhordland-redaktør Magne Kydland.

Saman med over 500 mediefolk frå heile Europa var Sunnhordland på plass i det erværdige rådhuset frå 1800-talet. Her gjekk foredraga for seg på tysk og engelsk, med omsetjingar til både engelsk, tysk og russisk.

– Sjølv var eg på scenen og presenterte Sunnhordland, med vakre bilete og film frå Stord og Sunnhordland, noko som slo svært godt an, seier Kydland.

– Folk var imponerte over kva me får til med ein såpass liten stab, og det var svært mange som kom bort med skryt og gratulasjonar. Dette var moro, seier redaktøren, som også måtte stilla opp i ei rekkje intervju etterpå.

FOREDRAG

Bakgrunn: Sunnhordland er årets lokalavis – i Europa!

Årets European Newspaper Award var den 20. i rekkja, og i juryen sit 16 medlemmer frå åtte ulike land. Hovudtema under årets samling var korleis ein skal skapa framtidas media. Totalt 38 foredragshaldarar var på podiet.

I år deltok 182 aviser frå 25 land i konkurransen, og Norge, Tyskland og Nederland stakk av med hovudprisane. Sunnhordland vart kåra til den beste lokalavisa, medan Adresseavisen vart kåra til den beste regionsavisa i Europa.

Les også: Her blir Sunnhordland kåra til årets lokalavis i Norge

Les også

Klikk for å sjå kommentarar

Vil du ha nyheitsbrev frå Sunnhordland?

* må fyllast ut